The same procedure as last year, miss Sophie? The same procedure as every year, James!



Checklista för ikväll:
Grevinnan och betjänten kl 19:45,  SVT1!
Har du dina nyårslöften klara?
Champagnen på kylning?
God mat planerad?
Nära och kära som sällskap?
Då så, då kör vi......

Om du inte har desssa saker så hoppas jag att det är själv valt, om så inte är fallet får vi helt enkelt hoppas att 2009 blir ett bättre år än 2008.....

GOTT NYTT ÅR!!!!!









God afton kära läsare. =)

Stephan är långledig nu i jul, vilket är otroligt skönt (det finns klara fördelar med att jobba på kontor) så idag var hela familjen i lekparken. Kaylie gungade och hade skoj medans Alicia sov i vagnen, den lilla tjejen var nog lite traumatiserad efter sin 5månaders vaccination som jag passade på att lämna över till hennes pappa. Nej då, hon var enligt Stephan jätteduktig och gnällde bara lite. Jag är dock glad att jag slapp, för jag hade nog tyckt att det var jobbigare än vad hon tyckte... =(


Nu på kvällen var jag in till stan och fikade med Empa, står och väntar på bussen borta vid höghuset där vi bodde förut och jag kan inte annat än säga att jag är så otroligt glad att vi inte bor kvar där. Utanför huset (runt pizzerian) cirklar ca 7 killar i övre tonåren och de j*a idioterna skjuter fyrverkeripjäser. De tänder dem slänger dem på marken och tycker det är hur kul som helst att de flyger iväg åt nått oberäkneligt håll. Vill bara påpeka att det inte var nån liten smällare utan riktiga fyrverkerier som lyser och smäller högt. Jag tycker verkligen inte om saker som smäller, speciellt inte när det är så pass omogna idioter som håller på med det. Morr och fräs!!! Nu kunde jag tack och lov hoppa på bussen och åka därifrån, men hade jag fortfarande bott i det huset hade jag varit vansinnig. Det sista jag såg innan bussen åkte var en polisbil som kom glidande runt hörnet, jajaja det är säkert jag som är en sur gammal kärring, men jag tål inte sånt respektlöst beteende. Tänk på barnfamiljerna, hundägarna och de som helt enkelt är rädda för skiten. Nyårsafton är helt ok, sålänge man skjuter med respekt för andra, dvs inte på marken mot människor... Nu är kl 23:30 och jag hör fortfarande att de håller på...

Dax att sova, har massor att göra imorgon. Bitter fi**an önskar er en god natt! =)


Tack ska ni ha!

Så nu är julen över, det gick över förväntan måste jag säga. Första julen där jag varit "värdinna" och det gick hur bra som helst "with a little help from my friends".
Jessica- hade inte fått fram nån mat över huvud taget om det inte varit för dig. + allt annat, du är min lilla ängel!
Jakob- jultomte of the year
Morfar- 1e potatisskalare och 2e diskare.
Christian- lekfarbror, eller lekmorbror blir det väl. Källarbärare mm
Farmor- jansson, sill, NUBBE! diskning osv...
TACK!
God mat och trevligt sällskap, det får vi göra om..... men inte allt för snart hoppas jag... =)




Nyår närmar sig med stormsteg, helt otroligt att ett helt år har gått, igen.
2008 började på McDonalds Slussen, i fullständigt KAOS... men sedan har det bara blivit bättre och bättre. Vår familj har utvecklats från mamma, pappa, barn till en...... FAMILJ. =)

SÅ vad blir det för nyårslöfte i år då?
Hmmm,, jag har två planer för 2009 iaf:
1. Ta körkort, japp just det 2009 is the year of the körkort! Aha aha!
2. Börja träna regelbundet, funderar starkt på att skaffa träningskort hos Friskis&Svettis (igen). Skulle dock behöva någon som vill hjälpa mig med min träningsdiciplin (som är obefintlig), så är det nån som vill träna med mig är det bara att hojta.

Vi var på Coop forum och veckohandlade idag, en väldigt intressant upplevelse måste jag säga...
Ibland låg Kaylie på golvet och skrek och ibland sprang hon iväg (skrikande eller skrattade) när man springer efter för att hindra henne från att äta upp allt smågodis (eller munkar) som fanns i hela affären. Tack gode gud för självscanning så man slipper stå i kö och lägga allt på band och packa ner i påsar när barnen (och vi) är som tröttast.
Kaylie har semester från dagis i typ en vecka till, men när vi gick där inne på mataffären (nej, vi gick inte, vi ömsom jagade henne och ömsom släpade på henne) så funderade vi lite stilla om man kunde gå ner till dagis imorgon och låtsas som ingenting.
Nej vadå? Vi har väl inte sagt att hon ska vara ledig i mellandagarna??
;-)

Jag insåg även att jag blivit en riktig tant som köper skor på Coop för att jag behöver nått att ha när vi ska leka ute på vintern... Coop skor, täckbyxor och regnjacka, det är jag och BlondinBella som är sveriges stilikoner. NOT! Hahaha!

Badrumsrenoveringen närmar sig

När vi köpte denna lägenhet så visste vi att badrummen skulle renoveras och stammarna bytas. Med tanke på hur badrummet ser ut idag så vet jag ärligt talat inte om vi skulle köpt lägenheten annars....

Hur som helst, igår var jag på ett möte och fick en genomgång av de val vi kan göra angående kakel osv, åååå vad snyggt det kommer bli. 


 
Vad har hänt annars då? Kokade knäck igår för första gången sen jag flyttade hemifrån.... jag är stolt, inte för att det kommer finnasnågon knäck kvar på julafton men ändå...

Vi har varit rätt sjuka hela familjen också, Stephan fick halsfluss och resten av oss en rejäl förkylning. =(
Självklart hade Kaylie feber just den dan som de skulle ha luciatåg på dagis så hon fick "lussa" lite hemma istället.


Självklart innehöll luciafirandet även ett telefonsamtal till mormor där Kaylie stolt försökte visa (har inte riktigt greppat hur en telefon fungerar än) hur fin hon var med sin krona och sitt ljus...



Alicia fick vara tomte... =)
Ingen arg liten tomte här inte!

Annars så har Alicia fått lite morotspuré, hmm godare än potatis men fortfarande lite läskig konsistens...

Bra helg

Japp, det har varit en bra helg. Kan ju börja från början....

Fredag: Kaylie var jätterförkyld och fick därför stanna hemma från dagis, men eftersom hon ändå var på bra humör så var det bara mysigt.  På kvällen var jag och åt middag på Friday´s vid stureplan tillsammans med några tjejer från jobbet. (Anna, Empa, Madde och Veronika)
      
Det blev 3rätters och en del dricka på det, sen kom förlaget att åka till fridhemsplan och möta upp Aziz på Nivå. Lät som en kul ide men när vi kom fram insåg jag rätt snart att jag personligen drog upp medelåldern bland tjejerna på stället med ca 3 år. Hmmm.... Så när de andra sedanbestämde sig för att åka vidare till "Hirschenkeller" (rätt osäker på stavningen där) så beslutade jag mig för att åka hem till familjen. Hemma halv 2, mätt fortfarande rätt nykter och nkt nöjd med kvällen.

Lördag: Fridas son Tedde fyller snart 5år, så på lördagen var vi bjudna på kalas. Kaylie hade sina julaftonskläder och sina nya prinsess skor, dessa bar hon själv i en påse och var mkt noga med att inte glömma när vi skulle hem.
  

Kan inte fatta att Tedde är 5 år, FEM ÅR! Jag minns fotfarande när jag fick sms:et att Frida fått en son, jag var på jobbet och om jag inte har helt fel så firade jag med att gå ut på Katarinavägen och röka! Hahahaha!

Söndag: Idag har vi varit i Farsta centrum och fikat med Ewa och hennes kille Kenneth. Det var verkligen sjukt länge sedan jag träffade Ewa, mkt kul att höra att det går bra för henne och att hon fortfarande trivs med jobbet. Det är hon och framförallt Linnea som får mig att längta tillbaka, inte till det som jag lämnade men till hur jag vet att det kan vara...

Har ju "tagit striden" om Kaylies nattningar. Dvs vi sitter inte där inne tills hon somnat längre utan efter att vi läst saga så säger vi godnatt och sen går vi ut. Vi har ju sagt ganska länge att det är så vi ska göra, men eftersom hon fick en lillasyster att dela oss med så kände vi att det var värt den timmen varje kväll för att hon skulle känna sig trygg.
Hur som helst bestämde vi oss för att det var dax och efter tre kvällar med lite gnäll så funkar det nu över förväntan, hon har till och med "kört ut" Stephan de två senaste kvällarna.

Nu ska jag koka lite kaffe och sen är det dax för film.

Jag äckar dom!

I fredags var vi på julfest med Stephans jobb. Väldigt trevligt och alldeles lagom. Blev tyvärr inga kort, vilket faktiskt är jätte synd eftersom det var första gången jag hade klänning på mig på Väldigt länge. Farmor och mormor satt barnvakt, eller som en av Stephans arbets kamrater sa: ni kör med både bälte och hängslen. Allt gick iaf bra och barnen verkar inte ha tagit någon större skada =). Däremot gick mormor och köpte ett par glittriga skor till Kaylie, som har sovit med dessa i sängen varje dag sen dess. 
 
Det är väl ingenting som Kaylie mår dåligt av heller men våra soffor är rätt glittriga tyvärr...

Igår köpte vi vår fåtölj, Weeee! Vardagsrummet blir bara snyggare och snyggare.

Alicia har börjat vända sig, om man lägger henne på golvet tar det ca 2 minuter innan hon ligger på mage. Hon orkar ju dock inte vända sig tillbaka utan efter nån minut börjar hon gnälla och då är det bara att vända henne igen och igen och igen...  Det är rätt tydligt att hon är tidigare än sin storasyster i den motoriska utvecklingen, jag vet att man inte ska jämföra syskon med varandra eftersom de är olika individer men ärligt talat, HUR ska man kunna låta bli?

Imorgon är det mammagrupp igen, eller föräldragrupp heter det väl egentligen men eftersom det inte är några pappor med så borde mammagrupp funka.


Dax att mata ärtan, C U soon


RSS 2.0