Tröööött

Tänkte bara skriva ett kort litet inlägg idag.
Kaylie är sjuk, snuvig och nu på kvällen fick hon även feber... stackars liten!!
Alicia mår bra, hon hämtade sig snabbt efter de två vaccinationssprutor hon fick i måndags....stackars liten!
Stephan mår också bra, är nog ungefär lika trött som jag är, desutom får han ju bära skammen att vara Djurgårdare och det är ju inte helt lätt just nu...stackar liten!

Jag själv är som sagt sjukt trött, men annars är det fin fint!
Saknar att ha ett fungerande funktionellt vardagsrum, men idag ringde dom från IKEA så sofforna kommer på fredag. =)

Ser ni hur snyggt detta kommer bli???!!!

Imorgon ska jag på erotikmässan! Det började som ett skämt men nu går det liksom inte att backa ur längre, jag som är så fruktansvärt smyg-pryd. Blir alldeles generad/äcklad och tycker mest att det är pinsamt, har varit dr förut... Jaja, ska inte vara en tråkig "party pooper" utan ska verkligen försöka ha kul.

En barndomskompis fick barn i måndags GRATTIS M, en liten dotter som ska heta Humla. Mkt ovanligt namn men ju mer jag funderar på det desto finare tycker jag att det är.
Nu är det dax att sova, GOD NATT!

Men ändå så är det bara Oktober än så länge...

Var på Donken och åt middag med flickorna igår, Kaylie var i lekhörnan och hoppade av sig när en kvinna kommer fram för att kommentera Alicia. Hon sa att Alicia var det sötaste barnet hon någonsin sett, att hon såg ut som en docka, frågade om hennes pappa hade utländskt påbrå och om folk kom fram och sa sånt hela tiden... Säger ju att jag har de sötaste barnen i hela världen! ;-D

I helgen har min mamma och hennes kille Kurt (vad konstigt det låter, han betyder ju mkt mer för mig än så men det är enklast att förklara så) varit här och hjälpt oss fixa vardagsrummet. På fredag kommer sofforna å det kommer bli sååå snyggt.
Längtar till advent så jag kan få pynta med adventsstjärnor och sånt, FREDAGSMYS HELA VECKAN LIKSOM!!

Apropå julpynt så ringde Lillasyster surstrumpa igår och berättade att de kommer fira julafton med oss, vad glad jag blir. Det kommer bli rätt trångt runt matbordet men det får vi helt enkelt lösa på nått sätt. Om någon inte redan känner till det så har mamma och Kurt beslutat sig för att fira jul i karibien i år och lämna sina barn och barnbarn åt sitt öde. =)
Så vi kommer fira vår första jul hemma hos oss, med egna traditioner och Johannagjord julmat. Snacka om press, i dagsläget blir vi nio personer som ska fira Det ska vara mycket människor när men firar jul.
Måste börja planera julmaten och godiset. Det ska bakas och pysslas tills barnen kräks på julen! Hoppas varje dag att det ska komma nån och sälja jultidningar, allt ska göras för att skapa egna traditioner. Lussekatter ska vi nog bara hos farmor (så gjorde vi i alla fall sist), pepparkakor, knäck, ischoklad och kanske några andra julgodisar. Måste köpa papper till smällkarameller och färg för att måla kottarna som vi plockade igår. Ett glöggsett med minst nio koppar måste också inhandlas. Dessutom måste jag tvinga av mamma massa recept ex på färskost och saffranskaka, rörosten vet jag inte om någon kommer sakna ifall jag struntar i den, får ringa runt och göra en gallupunderökning. Anita ansvarar för Janssons frestelse, den var så himla god förra året så där tänker jag inte ens försöka. Lämnar med glädje över det ansvaret till min svärmor. Kan tänkas att hon får ta lite mer av julmaten också... vi får se.
Följande har jag kommit fram till att man måste ha på ett julbord:
-SKINKA!! Självklart, behöver nästan inte skriva det för så självklart är det!
-Köttbullar och prinskorv.
-Sill av lite olika sorter.
-Gravad lax med tillhörande sås.
-Färskost (annars kommer ju lillebror strejka)
-Saffranskaka
-Potatis
-Jansson
-Svampomelett
-Bröd, smör, ost, leverpastej och senap (till skinkan)
Har jag missat något?
Sen måste det ju även finnas Julmust, glögg, nötter, julgodis, Aladin eller Paradis choklad, Apelsiner och sällskapsspel. Detta är det som är viktigt för mig, insåg precis att jag "glömt" alkoholen, öl och nubbe ingår väl i julbordet också men eftersom jag har ett smått skadat förhållningssätt till alkohol skulle det inte göra mig ett dugg om vi inte hade nått sånt alls. Tycker att alkohol är rätt äckligt, eller tycker att dess påverkan på människor är rätt äcklig kanske jag ska säga istället. Men jag vet att många andra skulle sakna nubben till sillen så vi får nog se till att den finns med ändå.  
Efterlyser dock en tomte. Är det nån som befinner sig i stockholmstrakten och har en halvtimme över runt kl 17.30-18.30 och kan tänka sig att komma till Östberga och leka tomte så får du gärna kontakta mig. I annat fall får ju morbror Crille gå till kiosken och köpa tidningen (eller läsk är kanske mer trovärdigt) svårare än så är det ju inte, men det vore ju roligare med en "riktig" tomte...

Nä nu ska jag Googla recept på julmat och godis så vi får höras en annan gång.
PÖSS!


2008-10-24

Har precis varit på återbesök hos mödravårdscentralen, det har gått 12 veckor sedan Alicia föddes och allting är bara bra. Måste säga att det kändes mkt spännande att ställa sig på vågen....... tada, jag väger idag exakt lika mkt som jag gjorde vid inskrivningen dvs 67,8kg. Skulle ju inte skada att gå ner 5kg men det kommer.

Ikväll ska vi iväg och titta på tapeter för imorgon kommer mamma och Kurt för att assistera (eller var det vi som skulle assistera och dom fixa??) med omtapetsering av vardagsrummet samt stängning av en dörr.
Wiiie! *gör en liten glädjedans*
Sen ska den nya soffgruppen inhandlas, kommer bli så j*a snyggt. Får lägga in några före och efterbilder senare.

Var för övrigt på utvecklingssamtal på dagis igår, allt verkar gå enligt planerna med den större fröken också. Hon är inne i "egofasen" just nu, dvs allt är MITT :MIN MAMMA, MIN PAPPA, MIN ALICIA, MIN VAGN, MIN KUDDE, MIN NAPP osv
Det är tydligen en väldigt viktig fas att gå igenom för att hitta det egna jaget och för att bli en självständig individ, kan ändå inte hjälpa att jag tycker det är lite pinsamt i lekparken ibland. När hon kan ställa sig och skrika MIN MAMMA! bara för att någon kommer  närmare än 2 m ifrån mig...
Annars så ligger hon tydligen väldigt bra till med sin språkutveckling, hon har ett stort ordföråd för att vara 2år. Kaylies fröken tyckte rent allmänt att hon var ett litet "glädjepiller", oftast på bra humör och att hon sprider det omkring sig. Jag spricker av glädje och stolthet. MIN KAYLIE! =)

Hmmm, trodde jag aldrig när jag var 15

Mailade nyss lite fram och tillbaka med en gammal klasskompis från grundskolan (P), hon hittade mig på Facebook och frågade lite försiktigt vilka det var på bilden som jag har där.
(Det vill säga denna)

Det visade sig att hon inte visste att jag fått Alicia.
Hon berättade även att en annan tjej från vår klass ska ha barn i april, grattis S, det känns rätt sorgligt faktiskt, att vi har tappat kontakten så pass att vi inte vet sådana saker om varandra längre.

Kommer fortfarande ihåg somrarna i Nordenholm, när vi (J,F,C,T &K) cyklade till skolan och lyssnade på Counting Crows.
När vi planerade att vi skulle bo i ett stort kollektiv, eller åtminstonde köpa en sommarstuga ihop, där vi kunde vara med våra respektive familjer. Att vi skulle hämta ut den som först blev senil av oss från ålderdomshemmet och ta en bil och köra utför ett stup som Selma och Louice, jag blir faktiskt alldeles ledsen när jag tänker på det. Vad hände med oss?

Ja självklart har vi blivit vuxna och alla dessa ngt barnsliga ideer känns ju inte lika bra längre men helt ärligt, vi har knappt kontakt med varandra. Nä nu ska jag ta och ringa flickorna i veckan, det får räcka nu!

Mina sötingar, ja alla 3 faktiskt....


Det är viktigt att hålla mamma (mormor) på bra humör.

Å därför kommer lite fler bolder från vår vardag, alla är tagna med min mobil så kvaliten kan vara därefter...

Alicia tränar på att ligga på mage, hon är jätteduktig (ett geni!) ;-)
Men tyvärr väldigt svår att fånga på bild eftersom hon inte är stilla i mer än ca 1 milisekund.

Jag och Kaylie leder med moddalera, japp så heter det faktiskt!

Kaylie tyckte det var konstigt att leran som från början var, gul,blå,grön,vit och lila fick denna lite grå/gröna färg efter ett tag. Hennes kommentar till detta var: Å NEJ!  *sötnos*

Jag vill åsså! Skjuta vagnen dvs...

Det gick väl sådär... svårt att styra när man inte ser, och många jobbiga backar på väg hem från dagis.

Dagen avslutades med lite familjemys i soffan

Oj vad glad och stolt man kan vara när man får sitta med lillasyster i knät...

Tänkte avsluta med en bild som bevisar att jag är pinsammast i världen.
Skulle till BVC härromdagen, hoppar in i duschen och när jag kommer ut inser jag att jag misstagit mig på en timme och har jättebråttom. Hugger närmsta tröja och springer iväg, när jag sedan kommer hem ser jag mig i spegeln och inser att jag haft denna "läckfläck" på mig under hela besöket.
Så jävla het och fräsch!
Jaja, sånt händer...
Tänkte även passa på att berätta hur det går med mina tre "TO-DO" punkter, fick mina betyg hemskickade och traskade iväg till vuxenstudiecenter här i stockholm. Tyvärr visade det sig att eftersom det gått mer än 8år får jag inte tillgodoräkna mig några av mina betyg förrutom "basämnena" (svenska,matte osv), så om jag vill ha min gymnasiekompetens måste jag antingen plugga om allt på komvux eller folkhögskola. Nej tack! Men eftersom jag jobbat så länge som jag gjort och har läst svenska, engelska och matte kan jag göra ett högskoleprov och söka in på högskola baserat på det, tydligen.

Tanten som jag pratade med där var något av det virrigaste jag någonsin träffat, jag har förklarat för henne att jag har  jätte bråttom för att jag ska hämta min dotter på dagis men ändå börjar hon sväva iväg och berätta att tiden som hon arbetade på en folkhögskola var den lyckligaste perioden i hennes liv. Sen så springer hon iväg för att kolla med sina kollegor om det går att fuska så att jag ändå kan få mitt slutbetyg, och tillslut så tycker hon att jag ska ta kontakt med Hudiksvalls kommun för att höra om dom kan tänka sig att fuska och låta mig få mitt slutbetyg fast det gått mer än 8 år.
"Hej jag heter Johanna, jag bodde i Hudiksvall för 8 år sedan och nu tänkte jag höra om du har lust att fuska så att jag kan få tillgodoräkna mig mina betyg som är mer än 8 år gamla?" Hmm, nja det känns inte helt aktuellt faktiskt, ska nog ta och göra mig ett högskoleprov istället och se hur det går... Det är ju inte så att jag har någon utbildning som jag vet att jag vill in på ändå...

"Det löser sig sa gubben som sket i vasken"

Anonyma Mcolister nästa...

Vi vet ju alla att McDonalds är en sekt... (det är säkert, jag lovar) men det ni kanske inte vet är att deras mat är beroendeframkallande. Fy f*n vag jag är sugen på PF just nu.

                                                                   



Barabababaaaaaaaa...... I´m lovin it

Bajs, bajs och bajs

Igår ringde telefonen igen, just det ni har rätt, det var dagis. Tydligen hade avdelningen suttit och ätit lunch i godan ro när ngn av fröknarna plötsligt sett ngt blött på golvet nedanför Bönans stol. Det var varken mjölk eller vatten, utan min lilla älskling hade tydligen blivit regält dålig i magen... Behöver nog inte beskriva så mkt mer ingående va?
Hur som helst var det ju bara att hämta älsklingen som inte alls förstod varför hon måste gå hem så tidigt, hon hade ju inte lekt färdigt juh. Stressade hem genom parken, var ju rätt orolig att det skulle ske en olycka som ev skulle börja rinna ut genom byxbenet, men trot eller ej, ingenting hände på resten av dan. Så i morse lät jag fislisan gå till dagis iaf... tycker inte att hon ska behöva sitta hemma när det enligt mig inte verkar vara ngn fara.

Tog med lilla Ärtan till BvC idag för att mäta och väga
4990g "tung"
57,4cm "lång"
SÖTNOSEN DÅ!

Vad händer annars då? Ska till tandläkaren i eftermiddag vilket jag verkligen ser fram emot- NOT!
Kan inte fatta att det gått ett år sedan jag var där sist, hoppas allt ser bra ut bara, vill inte borra...

På onsdag ska jag äta lunch med en gamal arbeskompis som jag inte träffat på aslänge, mkt kul måste jag säga.
Hmm, kommer inte på ngt mer nu, dessutom vill Ärtan äta så som Arnold säger:
I´l be back!

Skäll och gnäll

Min älskade mamma ringde idag, tillbaka i Sverige efter att ha varit i Norge och jobbat i typ två veckor. Man kan ju tro att det ska vara trevligt att prata med henne då, kanske ett saknat dig, kul att prata med dig eller nått sånt men nej då!
Bara klagomål på att jag (och Stephan) bloggat för lite bilder på barnen, så håll till godo,här kommer några.
Kaylie i full fart påväg till dagis
När vi skulle hem på eftermiddan så regnade det som F*N
Tur att vi har bra regnkläder......
 En liten gladskit....
Hela familjen på höstpromenad
 Skönt med vagn när man inte orkar gå lägre
Syskonkärlek...
Det finns mest sånna här bilder på Ärtan
Om Kaylie är Bönan och Alicia är Ärtan, vem är jag då? *Hmmm, funderar* Päran?



Nöjd nu mamma? =)

RSS 2.0